2019

Доц. д-р Стоян Ставру по темата за донорството в предаването “Малки истории” на БНТ.

Доц. дсн Божидар Ивков с интервю пред framar.bg за “Социология на инвалидността” и законодателството в социалната сфера.

Проф. дсн Пепка Бояджиева с интервю в предаването „Преди всички“, Програма “Хоризонт” на БНР по повод проведената за 7-ми пореден път съвместна конференция на Института за изследване на обществата и знанието при БАН и Бюрото на Фондация “Конрад Аденауер”, София на тема: “Регионалното развитие и факторите за успех: образование, икономика и социална политика в регионите”.

Проф. дфн Иванка Райнова с интервю в предаването “Културен фронт” на БСТВ по случай 150-годишнината на Българска академия на науките.

Гл. ас. д-р Петя Илиева – Тричкова от Института за изследване на обществата и знанието при БАН гостува в студиото на предаването „Преди всички“, Програма “Хоризонт” на БНР по повод 150-та годишнината от основаването на Академията.

Доц. д-р Васил Киров за практиките на “принудителна гъвкава заетост” на българския пазар на труда пред Програма “Хоризонт” на БНР.

В Института за изследване на обществата и знанието при БАН бе открит Научноизследователски център Share-България, с което страната ни се присъедини към европейската програма Share. Повече информация по темата тук, тук и тук.

Проф. дсн Емилия Ченгелова с интервю пред в-к “Монитор“.

Проф. дсн Емилия Ченгелова пред сп. Икономист за първото по рода си изследване в национален и европейски мащаб на „икономиката в сянка“ през призмата на социологията на девиантното поведение, т.е. поведението, отклоняващо се от законите, социално приетите норми и моралните императиви.

Проф. дсн Емилия Ченгелова пред БНР Радио Видин за изследването “Икономиката в сянка”, което сигнализира, че е нужна промяна в политиките, така че да се даде възможност хората да повишат доходите си и да посрещат своите нужди без да използват незаконни средства.

Проф. дсн Емилия Ченгелова в предаването “Събуди се” на Нова Телевизия за материалния избор на българското общество и сивите практики, характерни за някои сектори.

Доц. д-р Кирил Карталов и Тони Николов за символиката в Светата литургия на папа Франциск в предаването “120 минути” по bTV.

Доц. д-р Кирил Карталов в ZENIT The world seen from Rome за посещението на папа Франциск в България.

Доц. д-р Кирил Карталов в предаването „12+4“ на програма „Хоризонт“ за посещението на папа Франциск у нас.

Доц. д-р Валери Личев с коментар за съвременния живот по БНР.

За културната дипломация в един променящ се свят” в www.diplomaticspectrum.com – лекция на проф. Федерика Оливарес, организирана от Института за изследване на обществата и знанието.

Проф. дсн Емилия Ченгелова  в “Директно” на BULGARIA ON AIR за цената, която обществото ни е готово да плати за постигане на целите си.

Проф. дсн Емилия Ченгелова във “Важното, казано на глас” в ефира на bTV Radio за материалните цели и моралните императиви на българското общество.

Проф. дсн Емилия Ченгелова в студиото на “Европа сутрин” по ТВ Европа за частния интерес и законосъобразния избор на българите.

Проф. дсн Емилия Ченгелова за силата на социалните норми и девиантното поведение пред БНР Радио България. Представяне на резултатите от проект “Икономиката в сянка”. Повече информация по темата тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук и тук.

Доц. д-р Алексей Пампоров пред БНР за ромските общности, протестите в Габрово и ролята на държавата.

Институтът за изследване на обществата и знанието при БАН организира пресконференция за представянето на резултатите от проект “Икономиката в сянка”. Повече информация по темата тук.

Доц. д-р Кирил Карталов в “Още от деня” на БНТ за посещението на папа Франциск, диалога и вярата.

Проф. дфн Веселин Петров в предаването “Всичко коз” по Канал 3 за папската визита в България.

Проф. дфн Веселин Петров в студиото на “Тази сутрин” по bTV за конференцията по повод предстоящото посещение на папа Франциск у нас.

Повече информация по темата – тук и тук.

Институтът за изследване на обществата и знанието при БАН и Атлантическият клуб в България организират конференция “Папа Франциск в България”, посветена на предстоящото посещение на Светия отец у нас. Повече информация по темата – тук.

Институтът за изследване на обществата и знанието при БАН е отличен със сертификат за най-активен институт на Българска академия на науките по Рамкова програма „Хоризонт 2020“ на официална церемония в МОН. Повече информация по темата – тук.

Доц. д-р Петър Чолаков за нетолерантността в България в предаването “България сутрин” на Bulgaria ON AIR.

Доц. д-р Васил Киров за дигитализацията на работната дейност в предаването “В развитие” на Bloomberg TV Bulgaria.

Доц. д-р Алексей Пампоров за социологическите изследвания на електоралните нагласи в www.marginalia.bg

Проф. дсн Румяна Стоилова в “Кой говори” по Дарик радио за дневния ред на обществото.

ИИОЗ е партньор в инициативата “Университет за всички”. Повече по темата тук и тук.

Институт за изследване на обществата и знанието при БАН организира конкурс за иновации в селското стопанство и селските райони по проект LIAISON. Още по темата тук.

Гл. ас. д-р Мариана Тодорова в предаването “Светът е бизнес” на Bloomberg TV Bulgaria.

Доц. д-р Алексей Пампоров за политиките и мерките в областта на ромската интеграция пред “Дневник

Доц. д-р Алексей Пампоров по темата “Как да решим проблема с гетата и да интегрираме хората, които живеят в тях?” в “Референдум” по БНТ