2020

Доц. д-р Васил Киров разказа повече за конференцията „Влиянието на изкуствения интелект върху нашето общество“ в “Нашият ден“, БНР.

Конференцията „Влиянието на изкуствения интелект върху нашето общество“, на която Институтът по философия и социология е съорганизатор и нейното представяне в медиите тук, туктук и тук.

Доц. д-р Васил Киров за влиянието на изкуствения интелект пред БНР.

Доц. д-р Алексей Пампоров и директорът на ИФС, проф. дфн Веселин Петров представиха изследването „Нагласи и практики на местата за настаняване и местата за хранене и развлечения за преодоляване на последиците от COVID-19 и обществено мнение“ пред Консултативния съвет по туризъм. Повече информация е достъпна туктук, тук, тук, тук, тук и тук. Подробности по темата на изследването: в предаването “Хоризонт до обед”, БНР и btvnovinite.bg.

Доц. д-р Албена Накова и екип на ИФС подпомогна дейността на МТСП с анализ на законодателството в областта на социалното подпомагане. Повече информация е достъпна тук, тук, тук и тук.

Гл. ас. д-р Силвия Борисова за естетическите и нравствените ценности пред е-списание Kafene.bg.

Доц. д-р Алексей Пампоров за ефекта от Коронавируса върху състоянието ни като общество пред Дневник.

Доц. д-р Росен Люцканов за математическите модели и епидемията от COVID-19 в предаването “Тук и сега със Светла Петрова” на www.segabg.com.

Гл. ас. д-р Силвия Борисова за провокациите на тишината и мълчанието пред програма “Христо Ботев” на БНР.

Гл. ас. д-р Мариана Тодорова за срещата между белетристика и наука пред телевизия Европа.

Гл. ас. д-р Мариана Тодорова за човешкото въображение и реалността на изкуствения интелект пред телевизия Европа. Още по темата – тук и тук.

Доц. д-р Алексей Пампоров за сегрегацията и въздействието й върху икономиката пред програма “Хоризонт” на БНР

Доц. д-р Алексей Пампоров за липсата на социална солидарност пред програма “Хоризонт” на БНР