Проф. Джейкъб Стегенга с лекция в БАН

Уважаеми колеги,
С удоволствие Ви каним на лекция на проф. Джейкъб Стегенга от Университета в Кеймбридж на тема “Norms of Scientific Assertion”. Събитието ще се проведе на 05 февруари 2024 г. от 15 часа в зала “Марин Дринов” (Големия салон) в Централната сграда на БАН.
Джейкъб Стегенга е професор в катедрата “История и философия на науката” в Университета в Кеймбридж, Великобритания. Има множество публикации в областта на философия на науката, философия на медицината и биологията. Преподавал е също така в САЩ, Канада и Германия, като получава докторската си степен от Калифорнийския университет в Сан Диего. Автор е на „Medical Nihilism“ и „Care and Cure: An Introduction to Philosophy of Medicine”. В момента работи върху монография под заглавие „Heart of Science“.
Каним всички колеги с интереси в областта на философия на науката, философия на медицината, философия на биологията, епистемологията и биоетиката. С повече информация за лекцията може да се запознаете от приложения постер. Тя ще се проведе на английски език.
С уважение,
Секция “Философия на науката”