2016

ФИЛОСОФЪТ Д-Р СИЛВИЯ БОРИСОВА: СОКРАТ Е БИЛ ВЪЗПРИЕМАН КАТО “ДЕМОН”

Д-р Силвия Борисова е главен асистент по философия в секция “Култура, ценности и морал” в Института за изследване на обществата и знанието към БАН и доктор по естетика. Освен с изследвания в сферата на съвременната философия тя има опит като преподавател в университетски курсове по естетика, в лекции и работилници по етика и гражданско образование за ученици.

Нейното интервю пред “ПИК” може да прочетете тук.

 

ИНТЕРВЮ ЗА РАДИО СОФИЯ С РЕЗУЛТАТИ ПО ПРОЕКТ НА ТЕМА “БАЛАНСЪТ МЕЖДУ РАБОТА И ЛИЧЕН ЖИВОТ В СЕКТОРА НА ИКТ В БЪЛГАРИЯ” 

Интервюто за радио София с първи резултати по проект на тема “Балансът между работа и личен живот в сектора на ИКТ в България: ролята на виртуалния труд”, разработен благодарение на “Програма за подпомагане на младите учени в БАН” (договор № ДФНП-155/12.05.2016) от гл.ас.д-р Габриела Йорданова и доц.д-р Васил Киров, ИИОЗ-БАН, може да видите тук.

 

МИСЪЛТА И ИДЕИТЕ В ДЕЙСТВИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ

Калин Манолов разговаря с Артиста Стоян Алексиев, Икономиста Невен Дилков и Философа проф. Мартин Табаков за мисълта и идеите в действията на българските политици.

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/vidimo-i-nevidimo/2016-09-04/moralnite-izmereniya-na-politikata-epizod-27-4-septemvri-2016

 

Д-Р ПЕТЪР ЧОЛАКОВ – “НАУКА И ЛЪЖЕНАУКА”

Доц. д-р Юлия Васева и гл. ас. д-р Петър Чолаков в предаването BIT Прозорецът по BITelevision на тема “Наука и лъженаука”. 26 януари 2016 г.

БЪДЕЩЕТО НА… БЪДЕЩЕТО Интервю с Мариана Тодорова в Under the Line.

Мариана Тодорова, футуролог: Суровини от Космоса ще заменят ресурсите на Земята. 14 януари 2016 г. Novini.bg

Д. Ганов: Редуцирането на критериите за това какво е знание не може да трае вечно. 12 януари 2016 г. Програма Хоризонт на БНР

Проф. Румяна Стоилова в интервю за JobTiger.tv