2017

Гл.ас. Екатерина Маркова от Института за изследване на обществата и знанието към БАН говори пред Елена Розберг за парадокса на удовлетворението. Звуковия файл можете да чуете тук.

Видео на AGRO TV показва част от актуалните изследвания на ИИОЗ и основните изводи от Международната научна конференция “Ценности, структури и институции – 10 години след присъединяването към ЕС”, проведена на 1 декември 2017 г.

Гл. ас. Екатерина Маркова в интервю за Дарик радио за игнорирането на труда на БАН и проекта SHARE.

Проф. Румяна Стоилова представя в предаването “Днес” на Радио Благоевград Международната научна конференция “Ценности, структури и институции – 10 години след присъединяването към ЕС” с организатор Институтът за изследване на обществата и знанието, в партньорство с фондация “Конрад Аденауер”.

Повече за конференцията можете да научите туктук, тук и тук.

Проф. Пепка Бояджиева, в качеството ѝ на заместник-председател на Общото събрание на БАН, в интервю за финансовата ситуация в Академията в предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“.

Проф. Пепка Бояджиева в интервю за БНР по темата за дарителството за образование.

Доц. Божидар Ивков представя резултати от изследване на качеството на живот, разходите за здраве и социалните неравенства пред Дарик радио.

Още по темата: тук.

Проф. Румяна Стоилова в интервю пред  jobtiger.tv за рисковете пред младите хора, ранната трудова несигурност и очакванията на работодателите – проект ПРЕГОВАРЯЙ (NEGOTIATE): „Договаряне на възможностите за преодоляване на несигурността в ранните трудови кариери и изключеността от пазара на труда в Европа”.

Гл. ас. Габриела Йорданова представя резултати от международен проект NEGOTIATE „Договаряне на възможностите за преодоляване на несигурността в ранните трудови кариери и изключеността от пазара на труда в Европа” в предаването “В развитие” на Bloomberg TV Bulgaria

Проф. Аксел Бьорш-Супан, директор на Института за социално право и социална политика в Макс Планк институт – Мюнхен, ръководител на Мюнхенския център за икономика на стареенето, координатор на изследването на здравето, стареенето и пенсионирането в Европа (SHARE), с интервю за Панорама: за бъдещето и стареенето, за релевантността на проекта SHARE.

Проф. Румяна Стоилова пред телевизия Bloomberg TV за динамиките при средната класа

Доц. д-р Борислав Градинаров от ИИОЗ по време на първата национална конференция за медийна сигурност.

Гл.ас. Петър Чолаков от Института за изследване на обществата и знанието в анализ за очакванията към новото правителство на Бойко Борисов в британското издание bne IntelliNews, www.intellinews.com.

Проф. Пепка Бояджиева в предаването “Преди всички” по програма “Хоризонт” за експозицията „Да послужа народу си…. Дарителство за образование – традиция и съвременност”, открита в Народното събрание на 25 май.

Повече по темата можете да научите тук и тук.

Гл. ас. Екатерина Маркова в “Преди всички” по “Хоризонт” представя изследване, отразяващо картината на застаряваща Европа.

Цялото интервю можете да чуете тук.

Още по темата тук, тук, тук, туктук и тук.

Проф. Духомир Минев пред БНР: “Важна е платформата, около която ще се сплоти новото мнозинство и персоналните назначения не са толкова важни, а това накъде ще се върви в развитието на страната.”

Цялото интервю може да чуете тук.

Как се променя разбирането за света, науката и обмена на информацията и идеите – разказа в Би Ай Телевизия д-р Невена Иванова, асистент в Института за изследване на обществата и знанието към БАН.

Цялото интервю може да гледате тук.

Проф. Румяна Стоилова пред сп. “Животът днес”: “Много важно е хората, които решават все пак да се върнат в страната, да бъдат привлечени, като им се намери заетост. Тоест да могат да се интегрират на пазара на труда. Ако имат идеи за собствен бизнес, да бъдат подкрепени и да намерят подходящата среда за развитието му. Младите хора, които трябва да отгледат децата си или да се грижат за болни родители, да бъдат подкрепени с възможност за гъвкаво работно време, работа от вкъщи и т.н.“, каза проф. Стоилова.

Цялата статия, посветена на емиграцията може да прочетете тук.

 

Проф. Румяна Стоилова за БНР: Винаги трябва да се следят прогнозите на няколко социологически агенции

Проф. Румяна Стоилова – Директор на Институт за изследване на обществата и знанието коментира прогнозите на маркетинговите агенции в България в предаването по БНР “12+3” по БНР. Според проф. Стоилова “…да се твърди, че има обръщане на тенденция е неточно, защото разлики под 3% са в рамките на статистическата грешка”. Тя съветва потребителите на социологическа информация да следят и сравняват прогнозите от няколко агенции.

Цялото интервю на проф. Румяна Стоилова може да чуете тук.