2018

Проф. дсн Емилия Ченгелова пред econ.bg за връзката между заплащане и производителност на труда.

Доц. д-р Кристиян Енчев представя стихосбирката “Свръхизискване” в предаването Артефир по БНР

Доц. д-р Стоян Ставру в предаването “Тази сутрин“, bTV по темата: “Готови ли сме да бъдем инженери на собствените си деца?”

Проф. Духомир Минев с коментар за опитите на държавата да намали социалните неравенства в предаването “В развитие” на Bloomberg TV Bulgaria.

Доц. д-р Алексей Пампоров с анализ: “Данните не са това, което са.” в mediapool.bg.

Проф. дсн Румяна Стоилова в предаването “Кой говори?” на Дарик радио за агресията в публичния език.

Гл. ас. д-р Мариана Тодорова в “Денят ON AIR” по Bulgaria ON AIR за влиянието на роботизацията и изкуствения интелект в развитието на професионалната ангажираност в обозримо бъдеще.

Проф. дсн Румяна Стоилова в предаването “Хоризонт до обед” по БНР за социалните инвестиции и отражението им върху уязвимите групи.

Учени от Института за изследване на обществата и знанието при БАН участват в дискусия “Добро управление, местна власт и перспективи пред регионалната икономика”. Повече по темата тук.

Участие на доц. д-р Васил Киров в Експертна група на високо равнище по въпросите на въздействието на цифровата трансформация върху пазарите на труда в ЕС.

Представяне на сборник “Принудителната миграция: регионални и национални измерения на глобален проблем” с ръководител проф. Анна Мантарова е приветствано от вицепрезидента Илияна Йотова.

Акад. Ревалски с изказване относно спрения проект „Форум за джендър балансиран модел в училище” на ИИОЗ пред btv Новините, от 11`33 мин.

Доц. д-р Алексей Пампоров: “За социологията, джендъра и порочното правосъдие” в www.marginalia.bg

Проф. дсн Румяна Стоилова относно проект „Форум за джендър балансиран модел в училище”, изготвен от екип на Института за изследване на обществата и знанието съвместно с Института за етнология и фолклористика към БАН пред Дарик радио.

Още по темата тук и тук.

Доц. д-р Петър Чолаков с многопластов анализ на периода на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз във в-к “Дневник”.

Гл. ас. Мариана Тодорова в Денят ON AIR на Bulgaria ON AIR за предизвикателства, които изкуственият интелект поставя пред човечеството.

Доц. д-р Мария Желязкова в Денят ON AIR на Bulgaria ON AIR за политиките за справяне с бедността в ЕС и България.

Доц. д-р Кирил Карталов в “Светът е бизнес” на Bloomberg TV Bulgaria за християнските корени на Европа.

Още по темата за проведената международна научна конференция на тема: “Христянските корени на Европа”, организирана от Никополска епархия, под патронажа на Папския комитет за исторически науки, на Ватиканската Апостолическа библиотека, на Комисията на епископските конференции на Европейската общност, на Фондация Папа Йоан XXIII в Бергамо, можете да прочетете тук и тук.

Гл. ас. Петър Чолаков в “Кой говори?” на Дарик радио  – една година на кабинета “Борисов 3”

Гл. ас. Стоян Ставру в “Денят започва с култура” на БНТ1 за биоетиката и изложбата “Човешкото тяло – Науката в нас”.

Гл. ас. Петър Чолаков и гл. ас. Ружа Смилова в предаването “Кой говори?” на Дарик радио за сигурността на страната ни.

Доц. д-р Божидар Ивков в интервю за в-к “Сега” за политиката в сферата на инвалидността.

Гл. ас. Петър Чолаков в “Референдум” по БНТ 1 за случая “Скрипал”.

Гл. ас. Петър Чолаков с политически анализ във в-к “Дневник” за срещата ЕС – Турция.

Още по темата тук.

Гл. ас. Дона Пикард в предаването “Преди всички”, програма “Хоризонт” на БНР коментира темата за градското земеделие.

Проф. дсн Румяна Стоилова в предаването “Нещо повече” по Хоризонт за равнопоставеността на половете.

Доц. д-р Алексей Пампоров в www.marginalia.bg за инициативата “Посланик за един ден” на послоството на Великобритания в София.

Гл. ас. Силвия Борисова в предаването АГРОТЕМА на AGRO TV представя актуалните проекти, които бяха презентирани в постер-сесия при представянето на Института за изследване на обществата и знанието: “Наука. Социални иновации. Експертиза в полза на обществото.”

Гл. ас. Силвия Борисова в предаването “По-полека” на Дарик радио разказва за изследването си върху тишината и мълчанието от гледна точка на естетиката.

Още по темата тук.

Проф. дсн Емилия Ченгелова в радио София за представянето на Института за изследване на обществата и знанието в кампанията “БАН представя своите институти” на 26. 02. 2018г.

Проф. дсн Румяна Стоилова представя в предавнето “Хоризонт до обед” по БНР дейността на Института за изследване на обществата и знанието

Още по темата тук, тук и тук

Проф. Стоилова: Удовлетвореността от обществото е предпоставка младите хора да се върнат в България

Цялото интервю можете да чуете тук.

Доц. д-р Алексей Пампоров анализира в www.marginalia.bg необходимостта от приемането на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие.

Повече  по темата за ратифицирането на Истанбулската конвенция  можете да чуете от доц. д-р Алексей Пампоров и по БНТ1